Viktig leveransinformation pga extrem kyla i Norr 4 januari 2024

Det är fortsatt -40 grader i Norrbotten och i vissa delar av Västerbotten och det har medfört att Apotekstjänst transportör inte kan köra ut dospatienternas leveranser. Det finns en risk att lastbilarna slutar fungerar och att de blir stående längs en väg i kylan. Klicka på läs mer för mer information om vad det betyder för specifika leveranser.
  • Alla leveranser till Gällivare, Pajala, Kiruna, Korpilombolo, Karesuando, Svappavaara och Vittangi som skulle kommit fram igår onsdag 3 januari kommer först att kunna levereras på måndag 8 januari.

 

  • De leveranser som skulle komma fram idag torsdag 4 januari kommer samtliga med postnummer 93 – 98 ( Från Skellefteå och norrut) att köras ut först på måndag den 8 januari.

 

  • De leveranser som ska komma fram imorgon den 5 januari, kommer samtliga med postnummer 93 – 98 ( Från Skellefteå och norrut) att köras ut först på måndag den 8 januari.

 

Vi måste be er ta hjälp av sjukvården alternativt lokala apotek om patienterna behöver sina läkemedel tidigare än på måndag den 8 januari.