Utlämning av läkemedel

Dosförpackade läkemedel

Apotekstjänst har avtal om utlämning av dosrullar och helförpackningar med de flesta apotekskedjor i Sverige. Avtalet omfattar utlämning av dosförpackade läkemedel och helförpackningar från Apotekstjänst.

Vid utlämning av dosrullar och helförpackningar från Apotekstjänst krävs ingen farmaceutkontroll, läkarkontakt eller patientinformation. Vid frågor runt dessa områden bes kunden kontakta Apotekstjänst kundtjänst. Vid utlämnandet ska apoteket med legitimationskontroll försäkra sig om att dosrullar och helförpackningar lämnas ut till rätt patient eller patientombud och att uppgifterna lagras.

 

 Informationsbroschyr för  Apotek och Ombud

 

Ej uthämtade dosrullar och helförpackningar

Skulle en dosrulle eller helförpackning förbli oavhämtat meddelar ni detta genom att fylla i blanketten Ej avhämtade dosrullar.

 

Betalningsinformation

 

Hemmaboende:

För er som tar emot våra dosrullar på apotek och ombud är varje påse till hemmaboende försedd med en etikett. Texten på etiketten innehåller personnummer. För alla patienter som är fakturakunder finns angivet pris 0,00 kr. Det står dessutom namn på vem som kontrollerat/packat, samt datum när kontrollen gjordes.

Pris och etikett skrivs ut per receptärende. Om en patient har både en dosrulle och en hel förpackning kommer påsen att vara försedd med 2 etiketter.

Boenden:

När apotek och ombud tar emot leveranser till boenden finns all betalningsinformation på den medföljande följesedeln. För alla patienter som är fakturakunder finns angivet pris 0,00 kr.