Huvudbild

Utlämning

Dosförpackade läkemedel

Apotekstjänst har avtal om utlämning av dosband och helförpackningar med de flesta apotekskedjor i Sverige. Avtalet omfattar utlämning av dosförpackade läkemedel och helförpackningar från Apotekstjänst.

Vid utlämning av dosband och helförpackningar från Apotekstjänst krävs ingen farmaceutkontroll, läkarkontakt eller patientinformation. Vid frågor runt dessa områden bes kunden kontakta Apotekstjänst kundtjänst. Vid utlämnandet ska apoteket med legitimationskontroll försäkra sig om att dosband och helförpackningar lämnas ut till rätt patient eller patientombud och att uppgifterna lagras.

Ej uthämtade dosband och helförpackningar

Skulle ett dosband eller helförpackning förbli oavhämtat meddelar ni detta genom att fylla i blanketten "Ej avhämtade dosrullar". 

Betalningsinformation

Hemmaboende:
För Er som tar emot våra dosrullar på apotek och ombud är varje påse till hemmaboende försedd med en etikett. Texten på etiketten innehåller personnummer, samt pris högst upp till höger för kontantkunder. Om kunden inte skall betala står det 0,00 kr. För alla patienter som är fakturakunder finns angivet pris 0,00 kr. Det står dessutom namn på vem som kontrollerat/packat, samt datum när kontrollen gjordes.
Pris och etikett skrivs ut per receptärende. Om en patient har både en dosrulle och en hel förpackning kommer påsen att vara försedd med 2 etiketter. Patienten skall betala summan av beloppen från de båda etiketterna.

Scanning dosrullar

Boenden:
När Apotek och ombud tar emot leveranser till boenden finns all betalningsinformation på den medföljande följesedeln. Där finns tydligt angivet ett pris som ska betalas kontant på apoteket ifall patienten är kontantbetalande. För alla patienter som är fakturakunder finns angivet pris 0,00 kr.